1. května 2020

Letošní smutný 1.máj

Vážení spoluobčané, soudružky, soudruzi, naši příznivci.

Letos jsem vás nemohl pozvat jménem svým ani jménem OV KSČM ve Zlíně na oslavy 1. máje. Jistě víte, že je to v důsledku pandemie, která teď sužuje naše životy. Ale přesto malá skupinka lidí položila kytice u Památníku obětem padlým za II. světové války ve Zlíně v Parku Komenského. Přítomni byli zástupci OV KSČM, Česko-ruské společnosti a Levicového klubu žen.

Tak vždy oslavy začínáme a pak pokračuje oslava v altánku v parku. Tentokrát z ní sešlo a snad jen déšť, který padal asi pro štěstí, přinesl, že příští rok už tomu bude jinak a důstojně Svátek práce oslavíme.

Není nám ani přáno oslavit důstojně památku padlých hrdinů ze II. světové války, kteří si to při příležitosti 75. výročí od osvobození zaslouží. My komunisté nezapomínáme a kyticemi rudých květů navštěvujeme místa, kde jsou pochováni a kde mají pomníčky.

Přeji vám klidné a pěkné prožití těchto májových dnů. Hlavně zdraví a lásku dle veršů našeho básníka K. H. Máchy.

S pozdravem Stanislav Remeš, předseda OV KSČM Zlín.