9. března 2020

Zlínský okres opět slavil MDŽ.

Oslava MDŽ začala ve Zlínském okrese zároveň v krajském, okresním městě Zlíně tak i v nedalekých Otrokovicích. V Otrokovicích ve Společenském domě od 15.00 hodin a ve stejném čase již tradičně v restauraci U Barcuchů ve Zlíně. V Otrokovicích vyhrávala country kapela Jalové hlasy a ve Zlíně již vyhlášená kapela Vega. Trojice parádních muzikantů. Ta zahraje každý šlágr.

Ženy byly obdarovány červeným karafiátem, obdržely přáníčko a malé občerstvení. Radost udělala mnohým i výhra v tombole či při losování vstupenek. Ve Zlíně se již tradičně představily i mažoretky z nedalekého Fryštáku.

Poté pohovořil k ženám předseda OV KSČM Zlín. Kromě přání hovořil i o historii tohoto svátku a poukázal na volby do kraje, které letos proběhnou a zase jsou na předních místech ženy a mladí kandidáti a ty je třeba podpořit a vůbec celou naši levicovou stranu KSČM. Poté přednesla báseň ženám sedmnáctiletá vnučka předsedy Nela Divošová, která se může chlubit, že má 4 tituly z para plavání Mistrovství ČR z loňského roku. Již tradičně ženám recituje. Poté začala zábava a tanec při hudbě. Všem se večer velmi líbil a těší se již na příští MDŽ. Velmi mnoho příznivců došlo z největšího klubu důchodců ve Zlíně, z Klubu důchodců na Kvítkové ulici. Darovali i mnoho dárků do tomboly. Velmi jim děkujeme. Sál byl plný-vyprodáno.

V pondělí, 9.3. bude MDŽ zakončen ve Slavičíně. Tam akci organizuje předseda ZO KSČM s. Maček ve spolupráci s místopředsedou OV KSČM s. Strakou. Očekává se i příjezd poslankyně PS PČR s. Pěnčíkové. Akci navštíví rovněž předseda OV KSČM Zlín. Oslava zde bývá velmi pěkná za plného sálu žen.

Dále předsedové ZO KSČM a členové VV OV KSČM Zlín rozdávali přáníčka členkám strany a našim sympatizantkám. Jmenuji ty hlavní: Napajedla, Bratřejov, Trnava, Valašské Klobouky, Brumov-Bylnice, Luhačovice.

Naše strana oslavila důstojně tento svátek a jsme jediná strana, která nikdy na něj nezapomenula.

Přeji všem ženám v naší vlasti a ve světě hlavně hodně zdraví, štěstí, pohodu v rodinách a osobním životě a podporu v rovnoprávném postavení ve společnosti. Hodně úspěchů ve vašem úsilí o život v mírové a lepší společnosti než je tomu dosud.

Stanislav Remeš, předseda OV KSČM Zlín

Foto: Karel Picek